vms7

vms7

ВМС Бургас празнува днес от 10.00 часа на строевия плац в Пункт за базиране Бургас, където тържествено бе вдигнат военноморският флаг и флаговете за разцветяване. Проведе празничен военен ритуал и приветствия отправиха зам. командира на Военноморските сили на Република България комодор Димитър Ангелов и командира на военноморска база ВМС - комодор Мален Чубенков. Те наградиха отличили се служещи с предметни награди и грамоти.vms2vms3vms5

Гости на събитието бяха воини от запаса и резерва, бивши командири на военноморската база, командири на сухопътни поделения, ВВС и формированията от Варна и Бургас. Водосвет за здраве и благоденствие на бургаските военни моряци отслужи отец Стилиян от църквата "Свети Никола" в Черноморец.
В сградата на Държавна опера Бургас вече започна тържествено събрание и концерт, на който присъстват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, висши военни, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, директорът на "Пристанище Бургас" Диян Димов, военнослужещи и цивилни служители от базата.
В празничния концерт ще участват представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан ІІІ ранг Мирослав Трифонов и представителния ансамбъл на Въоръжените сили.
Кулминацията на празника ще бъде празнична заря в градинката пред Държавна опера Бургас.