DSC_1131

DSC_1131

Вокалът на "Enter Shikari" смени сцената с бар

на фестивала "Spirit of Burgas". Британската група заби на втората фестивална вечер и подлуди феновете не само с музика, но и с поведението си. Фронтменът на групата така и не си намери мястото на сцената.

DSC_1201Още с появата си на нея той се метна на страничната стена и почти увисна, хванат за металните пръчки, с които бяха прекрепени рекламните транспаранти. Участието на групата се превърна в своеобразна игра, в която меломаните въртяха очи, за да видят откъде ще "изскочи" заека, в случая - Рой. Музикантът на няколко пъти направо се хвърли върху публиката, която нямаше нищо против да го докосва и снима, докато той им пее лице в лице. Този близък контакт с феновете обаче явно не му стигна на британеца и той за минути изчезна в тълпата. Докато охраната се усети, Рой вече се беше покатерил върху съседния на сцената бар и се раздаваше с цяло гърло. И другите членове на британската банда не останаха безучастни към себераздаването на фронтмена си. Единият от китариститеDSC_1249 легна върху огромна тонколона на колела, докато Рой го буташе, изпаднал в екстаз, от единия до другия край на сцената.

След разгорещените страсти от изявата на "Enter Shikari", DSC_1257Selah Sue успокои атмосферата. Белгийката трябваше да подгрява появата на американските рапъри от Wu-Tang Clan. Певицата на няколко пъти повтори, колко се радва, че това е първото й представяне пред публика в България. На моменти обаче баладичните й изпълнения дойдоха в повече на феновете, които искаха да танцуват и купонясват.

Точно в противоположния край ги изстреляха рапърите от Wu-Tang Clan. Те не пропуснаха да напсуват цветущо и озвучителната техника, заради която тяхното участие се забави. Но пък феновете им се кефеха и изгригваха всеки път, когато рапираната цветиста реч се разнасяше от сцената.

Американците бяха и гвоздеят на втората фестивална вечер на шестото издание на "Spirit of Burgas". Фестът това лято бе преместен с близо 2 седмици по-рано и съкратен с един ден. DSC_1444Причината - липса на достатъчно средства. Това се отрази и на имената, които бяха поканени за участие. Заради всички промени в програмата и заради по-слабия интерес към фестивала, теренът, където обичайно се провежда музикалното събитие бе намален наполовина. А къмпингът бе редуциран до... 6 палатки, опънати в единия край на плажа.DSC_1079DSC_1083

По-малко фенове означава и по-малко боклуци. Районът около плажа вече е почистен и утре чадърите и шезлонзите ще бъдат върнати на плажа.

Тази година нямаше и много инциденти. При полицейска операция снощи бяха проверени десетки посетители. При 12 от тях бе намерена марихуана.