Волейболисти станаха почетни граждани на Царево На сесията днес кметът Петко Арнаудов им връчи почетния знак на града с топли думи на благодарност за приноса им за утвърждаването на волейболния спорт в Царево. "Почетното гражданство е благодарност към вашите спортни заслуги. С ваша помощ волейболът се наложи като основе спорт в общината и Царево завоюва редица отличия на окръжни и републикански първенства, които прославиха името му. Радвам се, че даваме това почетно звание на достойни хора", каза Арнаудов.

Георги Чолов е отдал на волейбола 50 години от живота си. Той е заслужил майстор на спорта и заслужил треньор на България. Името му е познато по света, а блестящата си спортна кариера гради в редица спортни клубове -"Локомотив" - Пловдив, "Черно море" - Варна, "Левски" – София, "Левски Спартак" - София, "Торино" и "Мондови" –Италия. Чолов е първият български треньор в италианската страна и създател на Торинския волейбол. Негов ученик е бил и настоящият треньор на националния ни отбор Силвано Пранди. Чолата, както е известен на всички, помага изключително много на Царевския волейболен отбор да спечели шампионската титла през 2008 г.

Той прие почетния знак с благодарност и много развълнуван. "Тази награда ще я сложа най-отгоре, тя ми е по-скъпа и от почетния знак на Торино, който ми бе даден за заслуги към Торинския волейбол. Не случайно се завърнах в Царево. Роден съм тук, на морето, и ще дам всичко от себе си, за да повторим грандиозния успех отпреди две години, когато нашият странджански дух се изправи срещу всички спортни клубове в страната. Помислете само, едно училище победи всички волейболни отбори у нас", каза Чолаков.

И любители, и състезатели по волейбол знаят кой е Никола Стоянов – Кутуза, на два пъти удостояван с ордена "Спортна слава". "Приемам този почетен знак като морална награда за всички онези, които през годините са работили за развитието на волейболната игра. Стотици са се докоснали до този толкова популярен и красив спорт и са изпитали удоволствие от играта и успеха. Надявам се с добро клубно ръководство и с подкрепата на общината успехите да се множат", каза на общинската сесия Стоянов.