Pokana_Petia_Dubarova

Pokana_Petia_Dubarova

Връчват "Полет" на най-добрия в конкурса "Петя Дубарова"

на най-добрия в тазгодишното издание на националния литературен конкурс "Петя Дубарова". Той се органира от къща-музей "Петя Дубарова", съвместно с община Бургас.

В конкурса тази година участваха 214 млади автори. Техните творби бяха оценявани от жури с председател Кристин Димитрова - поет, писател, публицист и членове: Калин Донков - поет, Марин Бодаков - критик и публицист, Иво Рафаилов - поет и Елка Стоянова - поет и писател.

От няколко години конкурсът е в Националния календар за извънучилищна дейност, благодарение на което придоби престижното право да влезе и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби, раздел II, т.2 – стипендии.  Това означава, че класираните на първо, второ и трето място ученици, в съответния раздел \поезия или проза\ имат право да кандидатстват за целогодишни стипендии. По статут нашият конкурс класира първо, второ и трето място за проза, първо второ и трето място за поезия. И шестте места са с право на стипендия.

Голямата награда – пластиката "Полет" на Ненчо Русев – се връчва от Община Бургас на един от наградените участници.

Творбите на наградените участници отново са включени в сборника "Петя Пристан зелен".

Победителите ще получат наградите си на церемония, която ще се проведе на 9-ти май от 18.00 часа в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино" в Бургас.