DSC_8232

DSC_8232

"Всичко е наред" стана фаворит на "Бургас и морето" конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето". За решението на хилядната публика, препълнила в събота вечер - 26ти юли, Летния театър в Бургас помогна не само запеваемата мелодия, а изпълнението на певците. Този път пред публиката любимият бургаски певец Георги Дюлгеров излезе в дует с Ралица Ангелова (една от вокалистките на "Фамилия Тоника"). Още с първите акорди на "Всичко е наред" публиката  започна да приглася на дуета. Песента бе избрана измежду 11-те , включени в конкурсната програма на музикалния форум. С неповторимите си гласови възможности и неустоимия си чар DSC_8518Орлин Горанов грабна журито с изпълнението на "Импресия". Макар, че в песента не се разсказва за море, а за две очи и езера, "Импресия" заслужи наградата на журито, с председател Михаил Белчев. На второ и трето място бяха класирани песните - "Приказка  за любов" на бургаския композитор Георги Русев и "Нова любов" - на неповторимия вокалист от "Диана експрас" - Илия Ангелов.

През антракта, по време на преброяването на гласуването на публиката, от сцената на Летния театър бе излъчен "Рецитал на пеещото, а не на пианото жури", както се пошегуваха водещите Богдана Трифонова и Симеон Колев. С неовяхващите си хитове Тони Димитрова взриви отново публиката. След нашето чаровно момиче на сцената се изявяваха Михаил Белчев, DSC_8472заедно със съпругата си Кристина. Като достоен син на музикалното семейство пролича и от изпълнението на рожбата им - Константин Белчев. "Запомнете този момент, защото звезда се ражда сега". С тези думи водещия насочи вниманието на публиката. С чувство за хумор Митко Щерев се представи пред своите фенове. "Миналата година бях председател на журито, сега член, а догодина обещавам отново да бъда композитор и да участвам в конкурса "Бургас и омрето", сподели Щерев. Той заедно с Илия Ангелов изпяха неувахвящите "Влюбени сърца", "Две праскови и две череши". DSC_8463Като достоен завършек на рецитала "Пеещето жури" се яви Силвия Кацарова.  Българската Тина Търнър и този път показа че няма стигане. 
Тазгодишното  издание на "Бургас и морето" ще се запомни с два гафа. Първият, наградената миналогодишна песен "Как да ти кажа" на Светослав Михайлов. Зрителите само видяха певицата Стефка Емилова на екран, без да чуят и звук от песента. Естествено, като дубъл, водещите обявиха истинското изпълнение. Двамата сгрешиха, водещи се от сценария, обавиха че Димитър Николов, ще връчи голямата награда. На сцената в тази роля влезе зам.-кметът Йорданка Ананиенва. 
Бургазлии и гостите, дошли за 32-я песенен конкурс "Бургас и морето" изразиха и любовта си към  Гого Найденов. Колегите му от  "Фамирлия Тоника" изпяха неговия хит "Имало в Бургас", а после и "Хайде момичета, хайде момчета". "Ако искате да си спомните за Гого елате в Летния теетър на 11-ти август", отправи пожелание неговата съпруга Ева Найденова.