DSC_8165

DSC_8165

Втората сесия на ОбС-Несебър във вторник По т.1 от проекта за дневен ред: Приемане на правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношенията им с общинската администрация, ще докладва Пейко Янков - председател на Временната комисия за правилника, която включва още и Благой Филипов, Костадин Нищелков, Георги Манолов, Атанас Терзиев и Виктор Атанасов.

Точка 2 е за избор на съставите на постоянните комисии към Общинския съвет, по която докладчик е Румен Кулев.

Междувременно Общинската избирателна комисия обнародва съобщение, че ще заседава  на 16 ноември от 16 ч. във връзка с писмо с вх. № 142/11.11.2015 за прекратяване пълномощията на общински съветник. Най-вероятно тя ще излезе с решение за заличаване пълномощията на избрания съветник.

Като по този начин на негово място ще влезе следващият от съответната листа, което пък от своя страна ще доведе до промяна на състава на новоизбрания общински съвет. Преди полагането на клетва  по тяхна молба бяха заличени като избрани Катя  Крумова и Георги  Наумов от ПП "МОРЕ",а техните места бяха заети от Иван Янев и Демир Стоянов. 

Съгласно действащия понастоящем  правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, когато общински съветник е възпрепятстван да присъства при полагането на клетва, той полага клетва преди началото на следващо заседание на съвета. Така че полагането на клетва от новия съветник може да се превърне в допълнителна точка в проекта за дневен ред.

                                                                                  

 

 

 

Максим Момчилов

Галерия