ivan-valkov10

ivan-valkov10

Вълков: Бургас готов за електронен обмен на документи след като МРРБ стане част от проекта, който стартира днес. Част от общините имат определена степен на готовност, която е синхронизирана най-добре с МРРБ. Бургаската администрация е една от тях", коментира председателят на Комисията по траспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков.

По-рано днес той присъства на старта на електронния обмен на документи между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, агенция "Пътна инфраструктура” и  "Ръководство въздушно движение".

Електронният обмен на документи ще спести време, ще повиши ефективността на администрацията и ще намали разходите на ведомствата. Според народния представител от ПП ГЕРБ, това е една от първите важни стъпки за наваксване на пропуските от последните години в областта на електронното управление.
След началото на електронния обмен само Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще спести най-малко 300 000 лева годишно за куриери, които носят на ръка хартиени документи. С включването на всички министерства и общини в проекта спестените средства ще са десетки милиони.