DSC_1353

DSC_1353

Въртят 19 филма в общинското кино "АБ"

Кинофестивалът ще бъде открит с българския филм "Аве" на режисьора Константин Божанов.

В програмата са включени още: "Акациите" на Пабло Джорджели, "Хепи, хепи" на Анне Севицки, "Раздяла" на режисьора Асгар Фархади, "Огнярът" Алексай Балабанов, "Перфектно чувство" на Дейвид Макензи, "Имало едно време в Анадола" на Нури Билге Джейлан, "Осло, 31 август" на Йоаким Триер, "Цахес" на Анри Кулев, "Дом на удоволствието" на Бертран Бонело, "Оттегляне" на Вацлав Хавел, "Петел с вино" на Тил Швайгер, "Трябва да говорим за Кевин" на Лин Рамзи, "Хавър" на Аки Каурисмаки, "Момчето с колелото", "Дъжда над Балканите" на Любиша Самарджич, "Любовникът" на Каталин Митулеску, "Живот на скорост" на Никълъс Уиндинг Рефън, "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров.

И тази година ще бъде връчена статуетката "Сребриста чайка" за най-добър филм определен от жури и от публика. Журито и тази година е в състав проф. Георги Дюлгеров, Йорданка Ананиева, Христо Димитров, Йорданка Ингилизова, Борислав Чакринов, Тодор Демирков.

Публиката ще може да гласува след всеки филм. Тя ще оценява и филмите от програмата "Джеймисън".

Билетите ще бъдат пуснати в продажба преди 10-ти март на касата на театъра. Карта от 10 билета ще струва 50 лева, а от 20 билета - 100 лева.

"София филм фест на брега" се организира от "Арт фест", община Бургас и сдружение "На брега".

Снимка Етелка Пирева