DSC_3089

DSC_3089

Във Фотинов приемат в 5 специалности след VII клас

широко врати за прием след VII и VIII клас на ученици от Бургас и региона.

От 16-ти до 19-ти юни ще се подават документите за прием в обявените от Регионалния инспекторат по образование училища - гнезда. Всеки седмокласник може да подреди предпочетените от него учебни заведения и специалности. Резултатите от първото класиране ще станат ясни до 25-ти юни.

Кандидате да се обучават в ПГЕЕ "Константин Фотинов" могат да избираат между пет специалности: "Възобновяеми енергийни източници", "Автоматизация на непрекъснати производства", "Компютърна техника и технологии", "Телекомуникационни системи" и "Програмно осигуряване". За балообразуването за прием в гимназия "Константин Фотинов" се вземат: утроената оценка от изпита по математика, оценката от изпита по български език и литература, оценките по математика и физика от удостоверението за завършен VII клас.

Тези, които са завършили и са взели дипломи от школото се гордеят, че не само са усвоили знания по избраната от тях специалност, но са имали и десетки възможности за извън класна дейност. За всеки скрит талант, както и за всички изявени спортисти, гимназията предлага участия в хор за патриотични песни, спортни секции по футбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, участие в национални и международни проекти и други.

Макар че за бившите и настоящи възпитаници на "Константин Фотинов" е познато местонахождението на училището, за бъдещите му възпитаници отново припомняме, че то се намира на улица "Христо Ботев" №42. За връзки: секретар - 056 81 76 96, www.pgee-bourgas.com