Trans

Trans

Във Варна ще вдигат цената на билетите

всички и заради това намалява бройката на автобусите, които ще бъдат в движение. Причина за това са драстичния скок в цената на горивата, намаляването на пътниците и занижаването на доплащанията за картите на пенсионери от началото на 2012 г. Това казва изпълнителният директор на частния превозвач Антраник Шакариян в отворено писмо до Общинския съвет. 

Според него, проекта за интегриран градски транспорт, по който трябва да бъдат купени и нови автобуси с европари, не е достатъчен за разрешаване на проблемите в градския транспорт. Зради това шефът на "Транстриумф" предлага на местната власт няколко неща. Общинския бюджет да гарантира 40% от цената на пенсионерските карти. Да бъде модернизирана транспортната схема.
На последно място е посочено, че трябва да бъде повишена цената на превоза. Тоест билетчето за автобус да струва повече от 1 лв. Колко точно, Шакариян не посочва. Но подчертава, че ако това не се случи "Транстриумф" еднолично ще вдигне цената на автобусните билети. В противен случай превозвача няма да може да обслужва губещите си автобусни линии и ще ги спре. Възможно е да бъде преустановено и цялостното обслужване по линиите на "Транстриумф".

Днес+