Представлението на Трубадур е във вторник от 19.00 часа. Снимки Държавна опера - Бургас

Представлението на Трубадур е във вторник от 19.00 часа. Снимки Държавна опера - Бургас

Йоана Железчева излиза в Трубадур на бургаска сцена. Операта на Джузепе Верди ще бъде поставена на 15-ти февруари, вторник, от 19.00 часа в залата на Държавна опера - Бургас. На диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров.

В ролята на противоречивата драматична фигура на граф Ди Луна ще видим именития баритон Марян Йованоски, който изгражда образа не само с артистична подплатеност, но и с помощта на великолепна вокална техника и красив богат тембър. Даниела Дякова, ще влезе в ролята на Азучена – коронна роля за превъзходното мецосопрано, Знаковата циганка е събирателен образ на трагизъм, дълго таена болка, разкъсващо чувство за дълг към кръвната повеля и посланията на рода и стремеж към подреждане на съдбовния пасианс, търсейки изкупление и реванш. Като Ферандо, началник на дворцовата стража, публиката ще види баса Делян Славов. Kaто Инес, доверената приятелка на Леонора, на сцената излиза мецосопраното Лина Пеева, която е и помощник-режисьор на постановката. Руиц ще бъде Любомир Тодоров, в образа на Стария циганин влиза Николай Николов, Вестител ще бъде Милен Динолов. В мащабния спектакъл вземат участие оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера – Бургас. Впечатляващата режисура и сценографията, съдържаща семиотични елементи, както и красивите костюми, напълно в духа на представяната епоха, са дело на Иван Савов. Диригент на хоровия състав – основен участник в развитието на драматизма на сценичното действие, е Невена Михайлова. Пластиката е на Галина Калчева. Концертмайстор е Ваня Златева, помощник-режисьори на постановката са Лина Пеева и Петър Тихолов, суфльор – Дора Фъртунова, субтитрите са дело на Сребрина Славова.

На 15-и февруари, вторник в залата на Бургаската опера са гарантирани: първокласният диригент и изключителното вокално майсторство на изпълнителите.

Галерия