DSC_5926

DSC_5926

Йордан Динев лобира за човек на Кунева пред Николов

Димитър Николов. Преди броени минути Динев бе засечен от репортер на Черноморие да излиза от сградата на община Бургас. По наша информация той е бил на лична среща с Димитър Николов, но не в качеството му на кмет, а на зам.-председател на ГЕРБ. Поводът за визитата в кметския кабинет е политически.

По всяка вероятност Динев е лобирал за Живко Табаков - областен лидер на България на гражданите. Табаков е близък на Диневи и утъпква пътеките си в политиката чрез партията на Меглена Кунева. Живко Табаков бе и втори в листата на коалиция "Реформаторски блок", но не успя да влезе в 43-то Народно събрание. Явно чрез него Диневи се опитват да разширят влиянието и на партията си "Море".

Братята създадоха преди години "Море", която успя да се наложи на сцената в община Несебър. Тя има своя група в местния парламент, чийто председател - Благой Филипов, е доверен човек на Диневи. Известно е желанието на партия "Море" да се утвърди в морската община. След недобрите вече отношения с настоящия кмет на Несебър Николай Димитров, "Море" в лицето на братя Диневи търсят нов партньор. Явно това е партията на Бойко Борисов.

Какъв ще е резултатът от днешната среща на четири очи между Димитър Николов и Йордан Динев ще стане ясно съвсем скоро. Може от този разговор да зависи и новият областен управител на Бургас. При управлението на ГЕРБ зам.-областен бе Атанас Терзиев, който е общински председател на партията на Бойко в Несебър. Той бе и основният опонент на Николай Димитров в битката за кметския пост. Тогава Диневи подкрепиха Димитров.

Не е изключено сега в Областна управа отново да влезе човек от Несебър, но този път като губернатор.