P7260054

P7260054

За 23 дни Поморие става столица на меда и ще демонстрират различни пчеларски техники за извличане на мед. Базарът вече е разположен на централната алея и се радва на интереса на посетителите. Фестивалът има и конкурсен характер. Съревнованието ще протече в категориите "цар и царица на меда", "най-млад пчелар" и "най-атрактивен щанд".P7260017

Гости на откриването бяха народните представители Димитър Бойчев, Ивелина Василева и Снежина Маджарова, общински съветници от ОбС Поморие, представители на Министерство на земеделието и храните, на държавен фонд "Земеделие", областна дирекция "Земеделие", известният пчелар Кирил Кирилов - бай Киро и неговите колеги от Клуб на пчеларите № 1 в България, Областен пчеларски съюз и Сдружение на жените пчелари.
"Радвам се, че за втора поредна година, български пчелари ще представят в Поморие продукта на своя труд и искам да ги уверя, че в лицето на Община Поморие имат P7260012приятел и съмишленик, готов да помогне винаги. Радвам се че и Европейската комисия вече обърна сериозно внимание на пчеларството като един много важен сектор от земеделската политика. Пожелавам успех на всички участници", с тези думи кметът Иван Алексиев откри второто издание на Фестивала на меда.
В програмата взеха участие мажоретен състав при народно читалище "Просвета 1888" и танцовата двойка от клуб по спортни танци "Поморие" - Давид Абрашев и Нанси Панайотова.
Община Поморие кани всички граждани и гости да посетят изложбата- базар на мед. За най-малките посетители са предвидени много забавни и образователни занимания.