DSC_3706

DSC_3706

За 42-ри път откриват днес МФФ Бургас

с дефиле на участниците. По традиция то ще започне от площад "Тройката" и ще премине по централните улици на града. Във фестивала ще участват ансамбли от Босна и Херцеговина, Грузия, Кипър, Косово, Полша, Сърбия, Турция, Чехия и България. Официалното откриване ще бъде в Летния театър, когато ще бъде връчена и статуетката "Нестинарка" за популяризиране на българския фолклор.

Съставите ще представят своето изкуство на сцените на Летният театър, в Морска градина, площад "Атанас Сиреков" пред община Бургас, зала "Младост" в комплекс "П.Р.Славейков", открита сцена в комплекс "Изгрев". Специално подготвени  програми ще видят и жителите на кварталите - Долно Езерово, Сарафово, Крайморие, Лозово и Ветрен. За приятната атмосфера и настроение в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник", са предвидени два концерта на 20-ти и 21 –ви август от 20.30 часа, на открита сцена в парка на зона "Б". Друг интересен факт е, че се наблюдава тенденция щафетата в ансамблите да се приема от по-младите и напористи състави.

Носителите на наградата "Нестинарка" – фолклорен ансамбъл "Пазарджик", ще представят страната ни в първата вечер на тържественото откриване в Летния театър от 20.00 часа. По традиция събитието ще завърши с галаконцерт в Летния театър с участието на всички състави на 22-ри август от 20.00 часа.