dsc_1522

dsc_1522

За първи път Ден на отворени врати в ТОХ-а

празник на елитното школо в Бургас и ще се проведе утре - 18-ти февруари. В продължение на 5 часа от 8.00 до 13.00 часа ученици, преподаватели, обслужващ персонал, както и десетките гости ще се слеят с отбелязва не събитието. Така на едно място школници и гости ще видят историята на училището, показана на огромен видео екран пред входа на сградата.DSC_4973

Патронният празник започва в 8.00 часа с издигане на националния флаг на Република България, посрещане знамето на училището, както и поднасяне на венец пред паметника на проф. д-р Асен Златаров. В Деня на отворените врати ще се включат всеки както може - общо 930 ученици от VIII до XII клас, водени от 70 преподаватели. За събитието всеки клас се е подготвил съгласно специалността и желанието да се представи за празника. Така ще бъдат направени състезанията "Най-добър млад хлебар - сладкар", "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад барман". Младите актьори от IX клас ще се представят с драматизацията "Съдът на античността", а преподавателят историк Любомир Георгиев ще покаже със своите ученици от VIII "б" клас презентация за патрона на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". В празничните часове ще има още дискусия на тема "Да опазим България", викторина "Забавна физика", както и турнири по волейбол, шах и други. "Във всеки един от кабинетите ще се случва нещо, което учениците са подготвили като изненада за гостите и своите връстници", каза директорът Станка Узова. "Ще бъдат показани и резултати от проектите, по които учебното заведение работи", допълни тя. Отделно във фойаето на училището ще бъде подредена изложба със снимков материал от клубовете по проект "Успех" - "Еко раница", "Добра храна, добър живот", "Хлебар - искам да успея", "Фотография" и други. Но най-силната част от празничния ден ще бъде изложбата на готовите изделия на участниците в състезанията по професииите "Барманство", "Готвач", "Хлебар - сладкар", "Сервитьор". Точно в 13.00 часа директорката ще връчи грамотите на заелите призови места в състезанията по професиите.

В този вид Ден на отворени врати се прави за първи път в гимназията. С това слагаме началото на популяризиране, както на учебното заведение, така и със запознаването със средата, в която учат и практикуват гимназистите. Всеки с очите и с ушите си може да види и прецени, какво е нивото на елитната гимназия, която в момента е една от най-търсените за усвояване на средно-професионално образование, казват родители на ученици, възпитаници на "Проф. д-р Асен Златаров".

Нивото на обучение, както и на кандидатстване е толкова високо, че само най-добрите и отличните имат шанса да се обучават пет години и да трупат знания в ТОХ-а, споделят щастливо завършили ученици, които славят школото не само в България, но и извън нея.