obshtinaburgas

obshtinaburgas

За втори път правят "Дни на Европа в Бургас"

на деня на Европа – 9-ти май, ще се проведе в периода 06 – 10 май, на територията на Община Бургас. Целите на редицата планирани мероприятия са свързани с популяризирането на европейските политики, създаването на чувство за принадлежност към европейската общност и повишаване мотивацията на гражданите като активни европейци.

Пъстра палитра от събития и разнообразни дейности очакват бургазлии през идната седмица. Началото на инициативата ще бъде дадено на 6-ти май, понеделник с поставянето на изложба от пана, изобразяващи проекти на Община Бургас, финансирани от еврофондовете. Под името "Община Бургас напредва с европейски стъпки", изложбата  ще бъде разположена на улица "Александровска" в близост до площад "Атанас Сиреков" и ще остане там до края на планираните събития.

В първия ден, на площада пред общината, граждани и гости на Бургас ще могат да се насладят и на концерт на школи към Младежки културен център – Бургас. През следвашите няколко дни, Областен информационен център ще представи „Европейско ателие“, в което участие ще могат да вземат всички заинтересовани лица. Този иновативен вид работилница ще даде възможност на желаещите да сътворят истински произведения на изкуството чрез използването на различни техники от съвременното занаятчийство и давайки пълна свобода на въображението си.

На 7-ми май ОИЦ – Бургас отваря врати за да отговори на всички въпроси отнсоно „Еврофондовете за мен, за нас и за Бургас“. В следващите дни ще бъдат наградени участниците в конкурса за фотоколаж и видеоклип „Бургас през очите на младия европеец“, в който с изображения и музика, ученици от бургаски училища показаха защо се гордеят със своя роден град. Освен това, в "Да наредим пъзела ЗАЕДНО" и "Деца говорят на деца" предстоят множество забавни игри и занимания за малчуганите.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com