tyrgoviya

tyrgoviya

Забраняват търговията на открито с плодове и зеленчуци

Това решиха общинските съветници от комисията по "Туризъм, търговия и рекламна дейност" към община Варна. 
Решението бе взето като част от измененията и допълненията на Наредбата за разполагане на преместваеми търговски обекти. Предложението бе направено от общинският съветник от движение "Нашият град" Андрей Василев.
Според допълненията в наредбата под преместваеми обекти ще се разбират тези за търговия и обслужващи дейности като павилиони, кабини, търговски маси, колички и техните съоръжения/ чадъри, сеници, тенти, навеси и др. В общински и държавни имоти няма да могат да се поставят обекти с площ по-голяма от 15 кв. м. и маси или витрини, по-големи от 10 кв. м.
Някои от другите изменения касаят срокът за който се издава разрешение за поставянето на годишните преместваеми обекти върху общински и държавни имоти. Той ще бъде за 3 години, а за частните 5 години. Схемите за поставяне на преместваеми обекти в курортните комплекси и Морската градина ще бъдат определяни от комисия. Тя ще е назначена със заповед на кмета. В комисията ще участват четирима общински съветници и един представител на общинската администрация.
Наредбата за разполагане на преместваеми търговски обекти за търговия-маси, павилиони, кабини и др. ще влезе в сила, след като бъде гласувана на следващата общинска сесия.

Днес+