Prostit

Prostit

Задържаха 24 жрици на любовта, тарашили клиенти

"Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР в Бургас под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура са провели специализирана полицейска операция на територията на Слънчев бряг. Установили са 24 момичета, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане. Някои от тях, като видят клиент, употребил по-голямо количество алкохол и го обират. Най-често са крадат скъпи мобилни телефони - смартфони, златни накити и пари.

В резултат на полицейските действия е установено, че някои от момичетата са жертва на вътрешен трафик, организиран от 47-годишния А.С. и 37-годишния А.К., и двамата от Стара Загора.

Момичетата, които са склонявани към проституция са на възрастта - 18 и 25 години. Голяма част от тях са от Старозагорски регион. Двамата сводници им обещавали бърза печалба, като не криели естеството на бъдещата им работа. Настанявали ги в апартаменти в Слънчев бряг, а клиентите се набирали директно на алеите в курортния комплекс, по дискотеки и увеселителни заведения. По първоначални данни едно момиче заработвало на вечер между 600 и 1500 лева и близо 90 % от сумата отивала директно за сводниците. Към момента са разпитани множество свидетели, самите пострадали от вътрешния трафик, като са иззети и веществени доказателства, които по-безспорен начин доказват съпричастността на А.С. и А.К. към трафикирането на хора. Двамата старозагорци са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа" с постановление на Несебърска районна прокуратура. Предстои разглеждане на искане за постоянен арест в Районен съд – Несебър.

Петя Добрева