Picture_5181

Picture_5181

Задържаха група източвала пари от банкомат

– МВР, Териториално звено "Борба с организираната престъпност" – Бургас и служители на Районно управление "Полиция" - Несебър. И.Т. - 32-годишен от Бургас, А.П. - 25-годишен от Пловдив, И.И. - 27-годишен от Сливен и Р.Р. - 29-годишен от Сливен, са задържани при демонтиране на техническо устройство от банкомат, разположен на улица "Метрополитска" в Старата част на Несебър.

Установено е, че мъжете са осъществявали престъпна дейност, състояща се в изготвяне, монтиране и използване на технически средства с цел незаконно придобиване на информация от платежни инструменти – електронни банкови карти, ползвани за банкомати, разположени предимно на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.

В резултат на последващите процесуално-следствени действия и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, от задържаните и от адресите, на които са пребивавали, са намерени и иззети множество вещи : скимиращо устройство, множество електронни компоненти, служещи за осъществяване на престъпната им дейност, бели пластики с нанесени откраднати данни от истински платежни инструменти – дебитни и кредитни карти на български и чужди граждани, празни бели пластики, преносими компютри, мобилни телефони, flash памети, помощни материали за монтиране и демонтиране на устройствата ( лепила, специални остриета, USB кабели, двойно залепящи ленти и др.), доказващи съпричастността на лицата към незаконното придобиване на банкова информация. От 32 годишния И.Т. е иззет законно притежаван пистолет – "Валтер" 9х17.

По случая е образувано досъдебно производство, като предстои искане на постоянна мярка «задържане под стража» спрямо : 25 годишния пловдивчанин и 32 годишния бургазлия. Останалите лица са конституирани, като свидетели.  Работата по случая продължава.