Police10

Police10

Задържаха за 24 часа австралиец, набил румънка след запой

след полунощ на 12-ти ноември в Пето РПУ е подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина. В жилището на петия етаж в блока музиката звучала силно и се чувала разправия между мъж и жена, спорещи на английски език.

Пристигналите на място униформени чули женски глас, който вика за помощ. Те се опитали се да накарат намиращи се в апартамента да отворят входната врата. В този момент разбрали, че мъж, преминавайки по покрива на кооперацията, влязъл в терасата на съседен апартамент, собственост на 35-годишен бургазлия. Българинът оказал съдействие на полицаите, които задържали 44-годишния австралийски гражданин с инициали Д.К.. Мъжът отседнал под наем заедно с приятелката си в апартамента на петия етаж, от който се чувала силната музика.

Междувременно със съдействието на служители от "Спасителни дейности" към Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е отворена входната врата на жилището, като в апартамента е открита пребита румънската гражданка С.Т., на 29 години. При извършения медицински преглед е констатирано, че румънката има само леки телесни повреди.

При направената полицейска проверка е установено е, че австралиеца и неговата 29-годишна приятелка дошли в България на 9-ти ноември, като отседнали в апартамента на улица "Калофер" под наем.

В злополучната нощ и двамата употребили алкохол, като след спречкване Д.К. нанесъл няколко удара на С.Т. в областта на лицето и главата. Австралиецът е задържан със заповед за срок до 24 часа, като след изтрезняването му и оттегляне на жалбата от румънската гражданка, е напуснал Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.