Задържаха за 24 часа извършителя на въоръжен грабеж

Униформените са за хванали само 52 минути след кражбата. Недялков има богато престъпно минало и 29 ефективни присъди за извършване на кражби. Той е осъществил и особено дръзкия въоръжен грабеж на 2 кутии цигари от магазин за хранителни стоки в комплекс "Меден Рудник", извършен по време на Коледни празници.

 

В резултат на отличната работа на полицейски служители от Първо и Четвърто Районни управления и сектор "СОД"– ОДМВР Бургас, Недялко Александров е задържан за по-малко от час след извършване на втория въоръжен грабеж през тази нощ. Припомняме, че сигналът за престъплението е получен около 04.00 ч. в Първо Районно управление на МВР Бургас, като само минута и половина по-късно на мястото на инцидента - магазин, разположен на ул. "Милин камък" са пристигнали служители на сектор "СОД" ОДМВР Бургас, реагирали на подадения сигнал от паник-бутона. Непосредствено след тях са дошли и полицейски екипи, като е констатирано, че в магазина е влязъл непознат мъж с бейзболна шапка на главата, който след насочване на пистолет към 21 годишната продавачка, е отнел оборотната сума в размер на 160 лв., след което е избягал.

След изземване на записите от охранителните камери и в резултат на доброто познаване на кримиконтингента от полицейските служители във връзка с разпоредената национална операция за привеждане на октивния криминален контингент в известност, за минути е установена самоличността на извършителят на въоръжения грабеж, а именно -  Недялко Александров. Констатирано е, че същия след извършване на престъплението е наел такси, с което се е придвижил до "Меден Рудник", където в денонощен магазин е успял да изхарчи близо 75 % от ограбените пари. При извършения след задържането личен обиск в Недялко Александров са открити газов пистолет и сумата от 40 лв.