anaboli_arhiv2

anaboli_arhiv2

Задържаха 2 899 инжекции с анаболни стероиди на митнически пункт Малко Търново. Задържани са 2 000 таблетки "Аnapolon" - един от най-силните стероиди за трупане на мускулна маса и  899 ампули с инжекционен разтвор "Primobolan Depot", който освен за мускулна маса се използва и за екстремни диети за отслабване. И двата медикамента са много опасни за здравето, ако се приемат без лекарско предписание и наблюдение.

Контрабандната пратка е открита в тайник под кората на  резервната гума на лек автомобил. Колата марка "Нисан" с турска регистрация е управлявал 42-годишен български гражданин от област Силистра, който е пътувал заедно със семейството си в посока от Турция за България след полунощ. Шофьорът и неговите спътници са обявили на българския граничен митнически пункт, че са гостували на роднини и приятели през почивните дни и не внасят нищо за деклариране. Въпреки тяхната убедителност, дежурните митнически инспектори извършват проверка на автомобила и в тайник над резервната гума засичат две черни найлонови торби с фабричните опаковки от общо 2 899 анаболни стероиди.
Срещу шофьора на колата  42-годишен български гражданин с инициали З.Х. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В обясненията си пред митническите органи той твърди, че е получил пакетите от свой приятел в Турция, за да ги пренесе до Силистра.