DSC_1659

DSC_1659

Зафиров: Денонощна работа на пътя за Сарафово

Атанас Зафиров. Той заяви, че за да стигне от квартала до центъра на града му е бил нужен почти един час. "Стотици бургазлии и гости на града, туристи, губят часове заради един ремонт, който трябваше да бъде завършен или поне отложен за изпълнение след летния сезон", коментира депутатът при пристигането със закъснение на пресконференция с медии, която се проведе днес. Той сподели, че е станал свидетел на две катастрофи, а двигателите на четири автомобила, пътуващи в същия участък, са прегрели. "Отсечката до отбивката за Каблешково изглежда готова, но неясно защо все още не е отворена за движение", каза още Зафиров. Той изрази притеснението си, че по проблемното трасе не може да премине дори и линейка, ако това се наложи.

Депутатът заяви, че утре - 30-ти юни, ще отправи официално питане към регионалния министър Лиляна Павлова за това какви са възможностите за реорганизация на движението по пътя за бургаското летище.

Според Агенция пътна инфраструктура, ремонтът на участъка трябва да завърши до края на месеца. Към момента от агенцията разпространяват информация за обходния маршрут за Несебър  и Поморие от Бургас. Задръстването по пътя за квартал "Сарафово" започва още рано сутринта.