DSC_4270

DSC_4270

Зафиров напуска Бюрото на БСП с писмо

за много слабите резултати от местните избори в областта. Разбира се, за това си има и обективни, и субективни обяснения. Като депутат и като бивш областен председател се чувствам съпричастен с резултата, затова напускам", коментира действията си пред "Черноморие" Зафиров.

Писмото му е било прочетено на заседание на Бюрото, което се проведе във вторник. По традиция събиранията стават в понеделник, за да може на тях да присъстват народните представители и общинските председатели от региона. Това заседание обаче е насрочено от областния лидер Николай Тишев за вторник - 1-и декември. По думите му причина за промяна на деня е невъзможността на някои членове да присъстват в понеделник вечерта. Основна тема на заседанието бе анализ на резултатите от местния вот. БСП загуби изборите в цялата област и записа ниски резултати, колкото и да не иска ръководството да признае това.

"Не бях съгласен с характера на кампанията и с качествата на някои от кандидатите за съветници. Ръководството на БСП не взе под внимание моите виждания, въпреки това като човек, който участва активно в кампанията, се считам за съпричастен с резултата. Ни обвинявам никого, не давам сигнали. Това е мой акт", допълни Атанас Зафиров.

На негово място областният председател Тишев трябва да покани друг член в Бюрото.

Галерия