zamobl

zamobl

Зам.-областен управител с втора заплата, да си плаща лизинга

получавал втора заплата. Според подчинени на държавните ръководители във Варна вторият трудов договор е от началото на т.г. Позорно натиреният от Силистра кадър бил назначен за ръководител на проект "C.L.E.A.R. - Културните ценности и места за прекарване на свободното време – достъпни за всички". Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по програмата "Югоизточна Европа”. Допълнителното заплащане било около 480 лева. Заповедта е на станалия вече популярен с разточителното харчене на държавни пари по проекти и по командировки за себе си и женичката си, областен управител Данчо Симеонов.

"Назначаването" на амбициозния и привнесен от крайдунавския град специалист геодезист за ръководител на такъв тип проект меко казано будело учудване. Самият Славов не владее английски език, а цялата кореспондеция с чуждестранните партньори се води само на такъв, коментират малцината все още ненапуснали администрацията служители. Заместникът на бившето ВКР, сам по себе си е образован във Висшето артилерийско училище в Шумен. Това предполага, че няма как да разбира от управление на мирновременни проекти. Нереализиралият се военен обяснимо е твърде далеч от правомерното усвояване на европари. Той заповядвал на редови служители от администрацията да изпълняват неговите задължения. В края на месеца, според заповедта заслужено, се разписвал за "добре свършената работа" и получавал паричките.
Мълвата из коридорите на ул. "Преслав" 26 носи, че Славов оревал цялата област, че "мизерната заплата" на зам.-областен не покрива лизинга на новата му кола. Това разтърсило крехкото и зависимо сърце на шефа му. На съвещание с другия известен мислител от същия адрес – Весела Колева – юристката на Областта и лична близка на шефа си, било взето решението за втория трудов договор. 
Парите, които под форма на втора заплата получава артилеристът и геодезист Славов, са част от бюджета на Областна администрация – Варна. Респективно - пари на българските данъкоплатци. Така било защото към момента нямало финансиране. На този етап никой не можа да обясни дали "извършваните мероприятия" по проекта ще бъдат одобрени. Нямало гаранция, че парите ще бъдат възстановени по перото, от което сега се взимат.

Днес+