Summer_School_Sredec1

Summer_School_Sredec1

Занималня по ноти и чужди езици в Лятното училище в Средец провеждат от юни до началото на септември всеки делничен ден от понеделник до петък, от 9.30 часа. В школата по ноти децата ще могат да се учат да танцуват и ще усвояват правилата на сценичното изкуство. В рамките на училището те ще учат и чужд език - английски или руски. Освен с езика, те ще се запознаят и с историята на двете страни - Великобритания и Русия. Преподавателите ще им разкажат за емблематични личности и събития, свързани с тези държави. Децата ще научат повече за кралското семейство във Великобритания, за рок групата "Бийтълс", която е създадена в Ливърпул, ще четат руски приказки и ще се запознаят със събития и факти, свързващи руската и българската истории.

Освен в Срецец, занимания на Лятното училище ще се провеждат и в селата Дюлево, Драчево и Орлинци.
Децата ще се научат да плетат еньови китки с жените от село Факия, ще учат патриотични песни с Руска Богданова и Стоянка Петрова. В програмата на Лятното училище са включени и конкурс "Най-красива бебешка усмивка" и дегустация на зеленчукови храни от "Кухня - майка кетъринг - Средец".
Лятното училище ще завърши със спектакъл на 10-ти септември, в който децата ще покажат наученото в школите, които ще посещават през ваканцията. Те ще получат и дипломи за своето старание, което ще проявят по време на заниманията.