Обхватът на проекта на ИОУП е цялата територия на община Царево. Снимка Архив Черноморие-бг

Обхватът на проекта на ИОУП е цялата територия на община Царево. Снимка Архив Черноморие-бг

Министерството на регионалното развитие и благоустройството открива на 14 февруари 2020 г. временно преустановената процедура за провеждане на консултации по изготвения доклад за Екологична оценка (ЕО) на проекта за изменение на общия устройствен план (ИОУП) на Община Царево, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Крайният срок за провеждане на консултациите и изразяване на становище по ЕО е 17:30 часа на 16 март 2020 г.

Обхватът на проекта на ИОУП е цялата територия на община Царево, всички 13 населени места в нея – градовете Царево и Ахтопол и 11 села, както и землищата им.

В община Царево попадат и четири защитени зони, както и няколко вида защитени територии – природен парк "Странджа", резерватите "Силкосия" и "Тисовица", 3 природни забележителности и 8 защитени местности. Министерството на околната среда и водите е дало положителна оценка на Доклада за степента на въздействие на проекта за изменение на ОУП върху предмета и целите на защитените зони. Това становище е приложено към Доклада за екологична оценка.

Всички документи са предоставени за достъп в срок от 30 дни в сградата на Община Царево. Публикувани са и на електронните страници на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Община Царево.

Становищата и мненията могат да се депозират на място в сградата на Община Царево: град Царево, улица "Хан Аспарух" № 36, всеки работен ден от 9.30 ч. до 17.30 ч., на факс: 0590/52003 или електронна поща: [email protected].

След приключване на срока за консултации, ще бъде проведено обществено обсъждане на проекта на ИОУП, Доклада за Екологична оценка, Доклада за оценка на съвместимостта и всички приложения към тях.

Общественото обсъждане ще се проведе на 23 март 2020 г. от 17.30 часа в залата на читалище "Георги Кондолов", град Царево.