Активните случаи в област Варна към днешна дата са 51. Снимката е илюстративна

Активните случаи в област Варна към днешна дата са 51. Снимката е илюстративна

Новорегистрираните случаи на COVID-19 във Варна за последното денонощие нямат връзка помежду си, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в морския град. Осем са установените с положителна проба за корона вирус за последните 24 часа.

Това са предимно млади хора, на възраст от 18 до 53 години, работещи в различни фирми и офиси, без епидемиологична връзка между тях. От новите регистрирани случаи, един е жена на 52 г., хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Света Марина", останалите 7 – са на домашно лечение.

Общо за област Варна, до настоящия момент са регистрирани 61 лица с положителна проба за COVID-19, от тях 2 медицински лица, 2 деца на 3 год. възраст, 1 починал. Активните случаи са 35, от тях 8 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.

През последните дни се очертава тенденция на нарастване броя на положителните случаи на COVID-19 в област Варна.

РЗИ - Варна препоръчва, населението да спазва стриктно противоепидемичните мерки - неструпване на хора на едно място, дистанция минимум от 1.5 м, използване на лични предпазни средства и дезинфектанти, отговорност за опазване на личното и обществено здраве.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионалната здравна инспекция за установяване на нови контактни лица.

Служител от Община Варна с COVID