Зареждат магазините в Слънчев бряг по график от "Слънчев бряг" АД. Ще бъде забранено и движението по частните пътища в комплекса на мотопеди, АТВ, мотоциклети.

От дружеството са назначили щат ландшафтен архитект, който ще се грижи за озеленяването на Източната част на курорта. До две седмици ще започне и ремонта на всички "разбити" участъци по алеите.

С помощта на община Несебър и СНЦ "Съюз на собствениците" в Слънчев бряг са взели мерки за осигуряването на спокойствие в комплекса през летния сезон. За сигурността на гостите ще се грижат допълнителни бройки щатни полицаи, както и униформени, командировани от вътрешността на страната. "Слънчев бряг" АД също така планира охрана на всички КПП-та в "зточната част на курорта.

От дружеството призоваха всички собственици на търговски и жилищни обекти да подпишат споразумение на база план - сметка, подготвена от "Слънчев бряг" АД за поддръжката на инфраструктурата и направените от него други разходи. Всички собственици ще получат официални писма за дължимите суми според разгънатата застроена площ на своите имоти в курорта.

През сезон "Лято 2011" в Източната част на комплекса ще бъде въведена "Синя зона". Наред с тази мярка срещу безразборното паркиране в комплекса, ръководството на "Слънчев бряг" АД прие и цялостен вътрешен правилник за движението на превозните средства в източната част. От средата на май леките автомобили, които влизат в Източната част на комплекса, ще могат да паркират срещу заплащане на определени паркинг - такси по прилаган от "Слънчев бряг" АД способ за плащане. Паркирането без заплащане и паркирането извън обозначените от дружеството територии ще е основание за поставяне на ограничително съоръжение тип "скоба" и принудително отстраняване на съответното средство за движение. Часовете на действие на "Синя зона4 са от 10.00 до 24.00 ч., (за гости на хотелите – до 22.00 ч.) - седем дни в седмицата.