dsc_7793

dsc_7793

Засилени мерки за сигурност в хотелите по морето

и 32-ма бяха ранени.

Във всички хотели от веригата "Феста холдинг" са взети допълнителни засилени мерки за сигурност. Целият персонал на веригата е специално инструктиран да проверява оставен без надзор багаж и съмнителни пакети. Автобусите, които трансферират туристите, се проверяват. Имаме готовност да съдействаме и осигурим уреждане на транспортиране на нашите гости туристи, се казва в официално прессъобщение разпрострарено до медиите днес. Холдингът разполага с един хотел в Слънчев бряг и с два в Поморие.

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг изказват съболезнования на семействата на загиналите и пострадалите при вчерашния взрив. Ръководството на съюза най-остро осъжда агресията и тероризма и заявява, че не съществува причина, която да оправдава подобно варварство и смъртта на невинни хора. От ъъюза зявиха, че веднага след инцидента хотелиери са зявили готовност да настанят безплатно в техни бази и да осигурят необходимите условия на чуждите туристи блокирани на "Летище Бургас".  

      "Тази година резервациите на израелски туристи са близо 10 на сто в сравнение с миналогодишните. Искрено се надявам кървавият инцидент на летището в Бургас да не се отрази на записванията за догодина. Всичко показва, че този акт не е насочен срещу туризма ни, а конкретно срещу израелските граждани, които по принцип са застрашени във всяка точка на света. До сега България беше спокоен оазис за израелските туристи и това се доказва от непрекъснато растящия им брой през последните години. Като се има предвид, обаче, че риска за тях съществува навсякъде по света, не би следвало да мислим за отказ от желанието им да пътуват отново до България, тъй като никоя държава не е застрахована срещу такива чудовищни действия", заяви председателят на УС на Съюза на собствениците Елена Иванова.

"      Не бих се ангажирала да определям израелците като по-платежоспособни туристи от останалите, но е факт, че че те са от малкото гости на страната, които оставят кеш на място. Защото другите ни гости са предимно с предплатени пакети, които не налагат да харчат допълнитено пари по време на ваканциите си. Израелците отсядат само в 4 и 5 звездни хотелски бази. Те идват основно с цел хазартен туризъм и много рядко на ваканция", каза още Иванова.

      По думите й този акт следва да накара всички – държава, общини и бизнес да се мобилизират още повече и да положат максимални усилия за осигуряване на безопасността и спокойствието на гостите ни.

"Сигурността трябва да бъде една от основните грижи на държавата – както на своите граждани, така и на чуждите ни гости. И обществото от своя страна следва не да показва слабост, страх и ужас, да не се поддава на емоции, а да се противопоставя твърдо и безкомпромисно на всякакви подобни посегателства", каза още Елена Иванова.