DSC_7731

DSC_7731

Жена, извън средите на ГЕРБ, се спряга за зам.-областен в Бургас

в Областна управа - Бургас. Мястото на заместник-областен се оваканти, след като на 17-ти юли досегашната заместничка на Константин Гребенаров, встъпи в длъжност като член на Комисията за защита от дискриминация към президента на републиката Росен Плевнелиев. Мандатът на комисията е петгодишен, колкото е и този на държавния глава.

След заминаването на Златина Дукова в София, се спрягаха няколко имена за неин заместник. В това число и на юристи от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас. "Не бързаме с предложението. Не е и задължително да бъде юрист новият човек в екипа", коментира областният управител Константин Гребенаров.

Изборът обаче се е спрял на жена, научи Chernomorie-bg. Според информацията ни тя не е член на управляващата партия и не е юрист по образование. Не е била и в листата за общински съветници по време на местните избори миналата есен. Жената не е публична личност и е малко позната на широката публика. До дни решението с предложението на местно ниво трябва да бъде одобрено в столицата преди Министерски съвет да издаде заповед за назначаването й.

Десислава Георгиева