DSC_7745

DSC_7745

Жертва на атентата в Бургас запали свещ за нероденото си бебе

При атентата загинаха шестима израелци и българина - шофьор на рейса. Сред загиналите е и съпругата на Ицхак Шрики - 42-годишната бременна Кошава Шрики. В нощта на трагедията Шрики бе приет за лечение "Лайф Хоспитал", а съпругата му в МБАЛ. Мъжът тогава не спря да търси съпругата си. Няколко часа по-късно, въпреси намесата на лекарите жената почина.DSC_7697

Днес Ицхак Шрики запали две свещи на мястото на атентата на летището. "Едната е за съпругата ми, другата за нероденото ми дете", обясни той. Мъжът и близки на загиналите при взрива дойдоха днес в Бургас, за да се помолят за душите на мъртвите. DSC_7764Днес се навършват 40 дни от атентата. Роднините на убитите влязоха в салона на "Пристигащи", където видеокамерите са заснели атентатора минути преди да взриви автобуса. След това запалиха свещ и сложиха цветя на мястото на инцидента. Те бяха придружени от посланика на Израел у нас - Шаул Камиса - Раз, от равин Соломон и почетният консул на Израел в Бургас - Орлин Мандов. На церемонията присъства и кметът на община Бургас - Димитър Николов.

"Все още е много болезнено за мен. Още не мога да дойда на себе си. Може би един ден ще се върна отново, но не сега. Тогава всички бяхме туристи, никой не е очаквал, какво ще се случи", коментира Ицхак Шрики.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова