DSC_5526

DSC_5526

Живей цветно - мотото на Флората предизвикателството, в което ще се впуснат изложители и организатори, за да сътворят едно своеобразно цветно вълшебство от арт инсталации, скулптури и цветни аранжировки.

Десетки са фирмите, които вече заявиха желание за участие. Все още тече срокът за подаване на заявления. До 31 март всички фирми могат да подадат документи за участие. 
"Приказка" е и темата на детския конкурс, който Община Бургас организира по време на всяко цветно изложение. В конкурса за изработка на мини макет, скулптура, картичка или пластика участниците ще са разделени в следните възрастови групи: първа група 6-8 г.; втора група 9-12 г. Материалите, с които трябва да се изработи творбата, трябва да са естествени - камъчета, шишарки, кестени, хербарии и др. или рециклирани. Крайният срок, в който трябва да се предадат всички макети е 7-и април в зала 3 на експозиционния център. 
Повече от три десетилетия изложението "Флора Бургас" популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, озеленяването, опазването на природата, благоустрояването на паркове и населените места. Тя допринася и за развитие на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяване на местната флора с нови видове и сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.