PB280005

PB280005

Жител на Белодол плати тока си с 6,5 кг. монети

с монети от по 1 и 2 стотинки. В знак на протест днес той пробяга разстоянието от 35 км. от Белодол до Поморие, носейки раница пълна с монети, която тежи 6,5 кг. От години, част от жителите на селото се оплакват от прекалено слабо електрозахранване, което не поддържа дори основните електрически уреди. След нетрадиционния маратон, Мехмед посети кмета на община Поморие Иван Алексиев в кабинета му.

По думите на Хасан Мехмед, от EVN са отказали да приемат парите му под формата на монети и го му казали да ги внесе в клона на "Български пощи" в Поморие. "Отопляваме се и готвим на дърва. Дори през лятото ни се налага да палим печка, за да си приготвим храната. След като се разбра за протеста ми, захранването леко се повиши, но за сметка на това, в домовете на съседите ми стана по-слабо", сподели мъжът пред кмета на общината. Той каза, че са изпращани многобройни жалби до EVN в резултат, на които са осъществени проверки, но не са констатирани нередности. "Не получаваме услугата, но я заплащаме", оплака се човекът. Кметът изрази подкрепата си към белодолци и заяви, че ще настоява проверките да се извършват няколко дни поред и в различни часове на деня, за което ще следи и представител на община Поморие.

Хасан Мехмед подари на кмета монета от 2 стотинки, които е намерил докато бягал към Поморие. Той заръча да стоят в касата на общината за късмет, за да бъде тя винаги пълна.