DSC_0655

DSC_0655

Живко Иванов започва юбилейна година с изложба в "Неси"

през септември, когато ще отпразнувам своя 60-ти рожден ден", сподели авторът. От 13 часа днес той приема поздравления в галерията. Откриването този път продължи няколко часа. Така повече хора имаха възможност да минат, да разгледат картините и да поговорят с художника.

Откриването на вернисажа съвпада с днешния празник на свети Йоан Кръстител. "Стана ми хубаво, когато от галерия "Неси" ме поканиха за изложба на днешната дата, защото за мен това е семеен празник - съпругата ми Ваня и дъщеря ми Калояна имат имен ден. Какъв по-хубав подарък от това?", признава Живко Иванов.

Живака, както го наричат приятелите му, не се е подготвял специално за настоящото гостуване в "Неси". Споделя, че рисува всеки ден и така е готов за изложби във всеки един момент, когато получи покана. "Приятелите ми ме виждат малко по-различен и по-цветен в тези картини. Казват, че съм се променил, но това е за хубаво и е нормално. Надявам се бургазлии да влязат в галерията и в душите им да стане по-цветно и топло, когато разгледат картините", каза Живко Иванов.

През септември той ще подреди изложба в художествената галерия "Петко Задгорски" по случай 60-я си рожден ден. Част от експозицията ще бъде ретроспективна и в нея ще бъдат събрани картини, рисувани през годините. Художникът ще покаже и нови творби, които ще създаде по този повод. След това изложбата ще бъде показана и пред софийската публика.

Снимка Лина Главинова