DSC_7717

DSC_7717

Златина Дукова ще защитава правата на гражданите

Днес е последният й работен ден в областната администрация, в който тя ръководи комисия за отдаване под наем на морската ивица в квартал "Крайморие".

От утре - 17-ти юли Дукова поема новия си пост - член в Комисията за защита от дискриминация към президента на републиката. Тя е назначена с указ на Росен Плевнелиев.

Комисията е държавен орган по защита на правата на човека и е със седалище София. Съставите на комисията са тричленни и петчленни и разглеждат дела, свързани с нарушаване на човешките права и предоставят пряка защита на гражданите.

Областният управител Константин Гребенаров поздрави Дукова и й пожела успех в новото поприще. До назначаването на нов заместник областен управител ресорите на Златина Дукова ще се поемат от другия заместник - Атанас Терзиев и от главния секретар на областна управа.

"Ще мина в депутатски режим. През седмицата в София, от петък до неделя - в Бургас", сподели Златина Дукова пред Chernomorie-bg. С преместването й в столицата семейството ще е разделено на половина - тя и едната й дъщеря в София, другото дете и съпруга й - тук.