IMG_8685

IMG_8685

Златко Димитров с още една длъжност в "Слънчев бряг" АД

Златко Димитров за финансовата 2010 година, но не освободи от отговорност членовете на борда с председател Младен Мутафчийски. Златко Димитров,който беше олицетворение на максимата "3 в 1" - зам.-областен управител на Бургаска област, шеф на общинското ръководство на ГЕРБ -Несебър, председател на СД на "Слънчев бряг" АД, вече представлява "4 в 1", след като беше избран и за председател на одитния комитет на дружеството. С участието на 1 718 418 акции-87,77 на сто от капитала, в Слънчев бряг се проведе редовното общо събрание на акционерите на "Слънчев бряг" АД. С пълно единодушие акционерите приеха докладите на: Съвета на директорите за дейността на дружеството,на директора за връзки с инвеститорите и на одитния комитет за дейността им през 2010.

При предложението на представителя на държавата за председател на одитния комитет на "Слънчев бряг" АД да бъде избран председателят на Съвета на директорите на дружеството Златко Димитров част от акционерите се възпротивиха аргументирайки се, че е недопустимо за председател на контролния орган да бъде избран подлежащ на проверка от органа. Други изказаха съмнения относно неговата професионална компетентност. Представителят на МИЕТ не беше подготвен да представи кадрова справка на кандидата,но подкрепи кандидатурата с аргумента,че всички с които говорил в министерството одобрявали Димитров. И в края на краищата той бе избран. Без дебат присъстващите акционери приеха единодушно доклада на назначения регистриран одитор на дружеството за извършения независим финансов одит на  годишния финансов отчет на дружеството за 2010. По същия начин, за извършване на независим финансов одит на годишния финансов отчет на дружеството за 2011 бе избран регистрираният одитор Георги Гочев.

По т.7 от дневния ред на събранието представителя на държавата предложи общото събрание да гласува буквално "освобождава/не освобождава" от отговорност членовете на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД за дейността им през 2010. По предложението възникна дебат след което се стигна до изменение на формулировката на точката и се гласува членовете на Съвета на директорите до 10 май 2010 да не бъдат освобождавани от отговорност, а тези, избрани след тази дата,да бъдат освободени от отговорност.

Максим Момчилов