20110724095430-

20110724095430-

Златните пропищяха от "паяк"

в комплекса няма табели, които да упоменават, че зоната се контролира от техническо средство тип "паяк". Поради тази причина и много от гостите не знаят, че спирайки за кратко, ще трябва да платят солидна глоба, за да получат колата си отново, обясняват хотелиерите. 

54 лв. е санкцията, която трябва да плати всеки водач, чиито автомобил е вдигнат от "паяк". Цената е почти двойна от тарифата във Варна. Освен това за всеки час престой на превозното средство се плащат по още два лева. Тъй като наказателният паркинг е разположен между двата комплекса Златни пясъци и Ривиера, докато го открият чужденците рядко се отървават с глоба под 60 лева. 

Най-честите потърпевши са румънските туристи, тъй като идват на почивка с личните се автомобили. Освен тях с вдигнати возила често се оказват и унгарци и поляци. Гостите са ядосани и недоволни, често вдигат скандали, оплакват се още хотелиерите. 

В курорта на ден се вдигат десетки неправилно спрени автомобили. Причината е, че паркоместата са много ограничени, а голяма част от свободните места са платени, тъй като са в непосредствена близост до хотели. Проблемите идват от това, че Златни пясъци има легла за близо 50 000 души, а местата за паркиране са под 2 000.

От "Златни пясъци" АД не коментират темата. Самата дейност пък по репатрирането на автомобилите е поверена на частна фирма.

Днес+