Plakat2

Plakat2

"Жреци на музите" с фестивална ваканция в Царево

свое ново, различно издание - фестивална ваканция с "Жреци на музите" 2013. След седмото издание Организационния комитет на ММФИ "Жреци на музите" взе решение, предвид по-добрата организация и визия на Фестивала, той да се провежда на 2 години. Фестивалната ваканция ще бъде малка форма на традиционния ММФИ "Жреци на музите", и ще се проведе на територията на Община Царево и ваканционно селище Лозенец. Разликата е, че програмата няма да бъде с толкова голям брой концерти, но със сигурност характерния дух на жреците с много нови и прекрасни изненади ще остави своя отпечатък и тази година в края на лятото у всички участници. За първи път секция поезия ще бъде организирана на сцената във ваканционно селище Лозенец и ще бъдат представени творби на съвременни и класически автори.

Официалната церемония по откриването ще се състои с микс концерт на 22 август в Царево от 21:00 ч., в който изпълнители от различни жанрове ще забавляват публиката на откритата сцена. Фестивала ще открие кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев. Над 150 участника от България, Русия и Грузия ще забавляват жителите и гостите на общината. Осмото издание на фестивала ще се проведе през месец август 2014.

Фестивалът "Жреци на музите" е създаден през 2006 г.  като пристан за младите хора, забързани с лудостта на времето, в което живеем, за да могат в края на всяко лято да акостират своите кораби с крила от мечти и да разкажат себе си и своето изкуство на сцената на една фиеста. Фестивалът издържа вече 7 години на капризите на времето, сцената, кризата и конкуренцията. И доказва, че не е просто поредният фестивал, създаден по нечия хрумка, а форум, който е нужен на младите хора и на неспиращите им творчески пориви. Фестивалът не раздава награди, няма за цел да подарява титли и медали. Тук младите творци от цял свят се събират, за да празнуват и да раждат красота. Това прави атмосферата на фестивала приятелска и креативна, а връзките, които се създават, трайни и плодотворни. Някои от участниците идват тук всяка година и с нетърпение очакват срещите със стари приятели. Към тях се присъединяват нови, които се заразяват от тях. И огънят на фестивала вече е разпръснал свои искрици из всички краища на света.