DSC_4866

DSC_4866

Журналистиката минава в сферата на услугата е хоризонтален и тук е важен принципа сподели, търси, намери. Тази теза лансира доц. д-р Илиана Павлова (на втората снимка) преподавател в катедра "Журналистика и връзки с обществеността" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". DSC_4895Доц. Павлова изнесе лекция на тема "Новите медии и социалните каузи" на семинар, организиран от Съюза на българските журналисти, който се провежда в Бургас. В него участват представители на журналистическите дружества от Югоизточна България.DSC_4869

"Във време, в което всеки може да публикува в социалните мрежи, липсват авторитети. Всеки е значим в интернет. Може да споделя информация. Вече получаваме новините във формат, който желаем", сподели доц. Павлова. Според нея, журналистиката става интерактивен процес, а публикуването на материал в интернет пространството вече се превръща в начална фаза, защото след това идват коментарите.
Темата бе продължена и от доц. д-р Георги Калагларски (на четвъртата снимкаDSC_4912и прерасна в дискусия с участието на журналистите.
Двудневният семинар, организиран от СБЖ, бе открит от изпълняващия длъжността председател на Управителния съвет и главен секретар на Съюза Снежана Тодорова. Участниците във форума бяха поздравени от областния управител Павел Маринов.
Срещата продължава и днес с дискусия по актуални теми, свързани с дейността на Съюза и събитията, с които ще бъде отбелязана 120-та годишнина от създаването на организираното журналистическо движение у нас, която ще се чества през 2014 г.