Звездата от Израел Гева Алон идва на "Откритие"

Започва да свири на китара на 12 години, а първата си песен композира на 14. Основател е на една от най-мощните рок групи в Израел с успех не само в страната, но и в САЩ - "The Flying baby". Изключително находчив и крeативен, музикалната критика го определя не само като талантлив композитор и текстописец, но и като солист с изключителни качества. Като певец той притежава изненадващо богат вокален регистър, сравняван от познавачите с ранния период на Нийл Йънг.

 

 

С групата си, станала известа с турнета в Калифорния, Гева Алон записва и издава два албума - "Inner World" (2002) и "Pain to Give" (2004).
През 2004 се присъединява към трупата на израелската рок звезда Шаи Нобелман, където отново се изявява като солиращ китарист и като автор в албума "Beautiful Life".

През 2006 г. Гева Алон издава своя дебютен солов албум "Days Of Hunger". Акустичната кънтри линия и впечатляващите вокали го позиционират като изключителен талант и търсен артист на музикалната сцена в Тел Авив. 
Вторият му солов албум от 2007 включва кавър версия на "Modern Love" на Дейвид Бауи, която става тотален радио хит в големите израелски радиостанции, а клипът към нея – и по телевизионните програми. 

Албумът "Get Closer", издаден през ноември 2009 и продуциран от известния Том Монахан, носи заряда на алтернативен рок с ярко китарно присъствие и се определя като най-личният албум на Гева Алон, написан след дълго турне в САЩ, което кулминира в участието му на концерта в подкрепа на Пол Уелър.

Известен с изпълненията си на живо, младият изпълнител изправя на крака 20 000 публика в подкрепа на Мейси Грей през 2009.

Билетите за двете вечери на "Откритие" се продават на касата на Операта.

 

 

Днес+