Zvezdichka3

Zvezdichka3

Звездичка арена събира каймака през май

през 2003, 2004, 2005. 2006, 2007 и 2008 година. Предварително заявка за участие са подали клубове от България и Балканите.

Партньор на турнира е община Бургас. Спортното събитие е част от програмата на Бургас, обявен за спортен град на Европа за 2015 година.

Всички срещи ще се играят в 12 кръга на най-новата и модерна футболна база в Бургас - "Звездичка арена" в комплекс "П.Р.Славейков".

От този уикенд малките звездички започват маратон от футболни контроли на свой терен. Децата, родени през 2003 г. с треньор Нено Ненов ще се

изправят срещу съгражданите си от "Нефтохимик", 2004 г. с треньор Тодор Топалов. Родените през 2005 г, с треньор Иван Мирчев и 2006 г. с треньор Николай Христов ще премерят сили с "Берое".
Другата седмица серията продължава на бургаска почва срещу "Спартак" - Варна. Тези контроли ще послужат на децата да влязат в оптимална спортна форма след продължилата продължително време грипна ваканция и епидемия. От скоро "Звездичка" може да се похвали със специалист, работещ усърдно и търпеливо с вратарите от школата и такива, които са извън нея и мечтаят да станат като Боби Михайлов, Касияс и Нойер.
Името на треньора е Мартин Теменлиев - многократен шампион като футболист в детско-юношеската школа на футболното страшилище от близкото минало "Нефтохимик". Той е бил съотборник при "шейховете" с председателя на "звездичките" Петър Алексиев. Двамата неотдавна издържаха с успех треньорски курс за покачване на професионалния си лиценз.