Zvezdichka6

Zvezdichka6

Звездичка с нов социален проект

дискриминацията на децата с увреждания и децата в неравностойно положение.

Днес децата от школата  и треньорският екип ще проведат забавен и професионално поднесен урок по футбол за деца с увреждания. Мястото е - "Звездичка Арена". Програмата включва теоретичен урок и демонстративен мач с възпитаници на бургаския клуб, след което ще бъдат наградени всички за своето участие.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и движението "Move week". Децата с увреждания, които ще участват за пръв път ще се докоснат до голямата игра наречена "Цар футбол".

Целта на проявата е да провокира интереса на спортните среди към социалното включване на хората с увреждания в спорта и да докаже, че футболът е достъпна игра. Най-популярният спорт има своя гений, който по рождение е с увредени крака - левият е с шест сантиметра по-къс от десния. Да, това е "Кривокракият ангел" - бразилеца Мануел Гаринча.

"Това е една от десетките кампании, в които школата ни се включва – изградихме 14 спортни площадки, две по-големи игрища, организираме масови кросове, плажни турнири, областни, национални и международни турнири, посрещахме 4 години поред Олимпийския огън в Бургас, спортни карнавали и фестивали – от създаването на школата работим успешно с децата, лишени от родителски грижи, като те участват в почти всички наши спортни събития", каза председателя на "звездичките" Петър Алексиев.

Галерия