Игор Марковски (вляво с бялата риза) и Китодар Тодоров (вдясно със синята риза) изгледаха концерта със семействата си. Снимки Петя Добрева

Игор Марковски (вляво с бялата риза) и Китодар Тодоров (вдясно със синята риза) изгледаха концерта със семействата си. Снимки Петя Добрева

Звездно артистично присъствие в Бургас на концерта на Веско Ешкенази и Плевенската филхармония дирижирана от Георги Милтиядов. Сред зрителите в Летния театър на морския град бяха родената в Бургас, но живееща от години в Рим актриса Елжана Попова. Тя аплодира изпълненията на музикантите заедно с двете си дъщери, седнали на пети ред в залата. Ред под тях бяха заели места актьорът Китодар Тодоров заедно със семейството си. На шести ред пък бе седнал Игор Марковки заедно със съпругата си.

Веско Ешкенази и музикантите от Плевенската филхармония заслужиха аплодисментите на публикута с виртуозните си изпълнения. Произведенията, които бяха включени в програмата са аранжирани от бургазлията Георги Милтиядов, който освен диригент, е и композитор. А на сцената заедно с тях излезе и акордеонистката Вероника Тодорова.

Публиката се наслади на творби на Астор Пиацола, на Йохан Себастиян Бах, на "Царицата на нощта" на Волфгант Амадеус Моцарт, на "Лято" от Антонио Вивалди. А на финала прозвучаха "Бохемска рапсодия" на "Куин" и "Трилър" на Майкъл Джаксън.

Концертът се организира от Плевенска филхармония в партньорство с културна организация "Арт ателие".

 

Галерия