DSC_8375

DSC_8375

28 000 туристи са стъпили на Острова за 3 месеца

на 15-ти май. Плавателният съд се наложи да поеме в посока острова, не от моста, а от пристанището, заради голямото вълнение. От моста до острова плават три кораба. Общинският кораб "Анастасия" все още не изпълнява курсове.

200 души са избрали да пренощуват в хотела на "Света Анастасия", похвалиха се от община Бургас. Пътуването в двете посоки струва 9 лева за възрастен. Всеки може да стигне до острова със собствен плавателен съд. За акостиране на кораб или лодка, които не изпълняват курсове с туристи, се плаща такса от 12 лева.

Около 150 души едновременно могат спокойно да се разхождат, обядват, забавляват на острова. Това е нормалният капацитет на парчето земя, при който за всеки посетител има нужното пространство да се чувства добре по време на престоя си там.

Островът е изцяло реновиран със средства по спечелен от общината проект. Той е на стойност 5 073 374 лева. В цената влиза и обновяване на моста и изработване на общински кораб. Той е изработен от фирма в Царево и носи името Анастасия.