DSC_0451-1

DSC_0451-1

5 премиери за 100-я юбилей на бургаския театър

"За Господ - забранено" от Мартин Макдона, постановка на Асен Блатечки. Представлението е забранено за зрители до 16 години. В спектакъла играят новото попълнение на бургаския театър - Ива Папазова и колегите й - Стефан Иванов и Асен Лозанов.DSC_0500-1

Второто заглавие е "Боряна" от Йордан Йовков и се поставя на театралната сцена в Бургас от Бойко Богданов. В представлението играе почти цялата трупа. Директорът на "Адриана Будевска" - Борислав Чакринов режисира "Бай Ганьо в театъра" от Георги Данаилов по мотиви от Алеко Константинов. В представлението гостуват - Тончо Токмакчиев, Стефан Щерев - Чечо, Тони Минасян. В спектакъла играят още - Стоян Памуков, Иван Григоров, Антоанета Кръстникова, Деница Денчева.

Ивайло Христов репетира в момента в театъра. Той поставя специално за годишнината "Кавказкият тебеширен кръг" от Бертолт Брехт. Музиката е на Кирил Дончев, който също е в Бургас и участва активно в репетициите. "От 53 години съм свързан с бургаския театър. Това е много време", призна Кирил Дончев. А Ивайло Христов сподели, че бургаския храм на Мелпомена е различен от другите в страната, защото притежава онази магия, която помага за театралния живот.DSC_0478-1

Последното представление в празничната седмица ще бъде за "Българският модел - 20 години по-късно" от Станислав Стратиев, драматизацията е на Борислав Чакринов. В спектакъла участва цялата трупа на театъра, както и гостуващите звезди - Тони Димитрова и Мария Сапунджиева.

Тази седмица зрителите ще имат възможност да гледат за първи път трупата на Омски държавен академичен драматичен театър, който гостува с две заглавия - "Игри за мъже и жени в 2 действия" и "Фатално число или дяволската дузина". Представленията ще се играят в оригинал на руски език, но за улеснение на зрителите ще има субтитри в реално време.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова