DSC_6433

DSC_6433

60 учители с книги от кмета на Бургас

прекрачват прага на училището или детската градина тази учебна година. Те са избрали за свое призвание учителската професия. Това провокира ръководството на Общината да ги събере и да ги поздрави за решението им. От 60-те учители шестима са мъже, като трима от тях са в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.DSC_6406

"Избрали сте изключително отговорна и бих казал патриотична професия, зареждаща децата с енергия да се развиват като личности", каза в обръщението си към преподавателите кметът Димитър Николов. "И помнете, че Ананиева, Таралова и Илиева са лошите, а аз съм добрият", пошегува се Николов.

Половината от учителите получиха като подарък от Общината романа "Време разделно" от Антон Дончев, другата половина - "Памет бургаска" на Катя Стоянова.

Б.а. Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование в Община - Бургас, Веселина Таралова - началник отдел "Образование" в Община - Бургас, Виолета Илиева - началник на Инспектората по образование към Министерството на науката и образованието в Бургас.