Oborot

Oborot

90 000 лева укрит оборот разкри дистанционно НАП Варна

на верига от магазини за маркови дрехи. Късно снощи екипи на "Оперативни проверки" са осъществили физически контрол върху обектите и са установили, че масово продажбите не се отразяват на касовите апарати. В два от магазините на фирмата са изведени справки и са иззети компютърни конфигурации, в които е отразен реалният оборот от месец май до момента. По предварителни данни на данъчните лицето е отразило оборот от 2 000 лева от 10 май до 18 юни, а по иззетите компютри оборотът надхвърля 90 000 лева. Търговецът не се е регистрирал по ДДС и предстои НАП Варна да му извърши служебна регистрация. Освен това, на фирмата ще бъде извършена пълна ревизия и търговските обекти ще бъдат поставени под постоянно наблюдение от данъчните през целия летен сезон.

При дистанционно наблюдение на фискалните устройства на язовири и водоеми, които извършват улов и продажба на риба, инспекторите от "Оперативни проверки" установяват, че стопанинът на язовир е укривал по 10 000 лева на месец оборот от продажба на риба и стоянки, които любители на риболова са ползвали и заплащали. 
Дистанционното наблюдение на фискални устройства през летния сезон ще бъде засилен по цялото Северно Черноморие и при установяване на съмнително ниски обороти обектите ще бъдат поставени под физически контрол. 
От НАП Варна напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG. 
Ако получите касова бележка без този реквизит, сигнализирайте на тел. 0700 18 700.

Днес+