Бенчо Бенчев (в средата) тепърва ще решава дали напуска или остава в ОбС. Снимка Архив Черноморие-БГ

Бенчо Бенчев (в средата) тепърва ще решава дали напуска или остава в ОбС. Снимка Архив Черноморие-БГ

Ако Бенчо Бенчев напусне Общинския съвет на Бургас, на негово място ще влезе поставения под номер 25 в листата на БСП на последните местни избори - Радослав Петков. На вота през 2015 година червената партия се яви с номер 25. Така Радослав се оказа щастливецът, който успя да получи висок преференциален вот. Мнозина го подкрепиха, заради съвпадението на числата 25/25. Така за малко той не влезе в ОбС - Бургас. Радослав бе един от кандидатите за общински съветници, които подадоха жалба в Административния съд и поискаха да бъдат броени отново преференциалните гласове. Сред тези, които сезираха съда тогава бяха и бившият съветник Йордан Георгиев, както и Живко Господинов - настоящ общински председател на БСП - Бургас.

След като гръмна скандала с Бенчо Бенчев, БСП се разграничи от съветника си и го призова той да напусне местния парламент. Така напрактика групата на червените се разпада, защото остава с четирима свои представители. Според правилника на ОбС, за да съществува една група, тя трябва да се състои от петима съветници.

Бенчев е втори мандат съветник от листата на БСП. На последните избори той бе от гражданската квота.

Бенчо Бенчев бе задържан в хотелска стая в Истанбул с обявения за международно издирване Димитър Желязков - Митьо Очите и още седем души, сред които и бившият народун представител на ДПС от Руен - Несрин Узун. Бенчев и Узун бяха освободени вчера. Предстои Желязков да бъде екстрадиран у нас.

БСП: Не сме получавали дарения от Бенчев, плащал си е членския внос

Галерия