Инцидентът е станал заради несъобразена скорост. Снимка Архив Черноморие-бг

Инцидентът е станал заради несъобразена скорост. Снимка Архив Черноморие-бг

Лек автомобил "Алфа Ромео" се обърна по таван, след като бе ударен от "Ауди А6", съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал 23-ти август около 22.44 часа на бургаската улица "Стефан Стамболов". Лек автомобил "Ауди А 6", с бургаска регистрация, управляван от 21-годишна бургазлийка, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска отзад вдясно "Алфа Ромео", с добричка регистрация, управляван от 48-годишна бургазлийка. От удара Алфата отскача, преминава през предпазната ограда и разделителната ивица и се преобръща по таван в лявата лента за насрещно движение.

От удара е пострадала водачката на "Алфа Ромео"-то, която е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение със сътресение на мозъка. Водачката на "Ауди"-то, в което се придвижвали още двама бургазлии - 20-годишно момиче и 23-годишно момче, не е получила сериозни наранявания, прегледана в УМБАЛ - Бургас и освободена за домашно лечение.

От пътния инцидент са нанесени материални щети по предпазната ограда - засегнати са три метални звена от оградата и четири метални колчета.